Mijn verhaal

Na een zware en geslaagde halve marathon (Amsterdam Oktober 2016) kon ik het niet laten na te denken hoe het zou zijn om éénmaal in mijn leven een hele marathon te rennen.

 

Maar waarom alleen en voor mezelf als ik het ook met anderen kan doen en voor het goede doel?

 

Is het een "midlife-crises" waar ik in zit? In ieder geval heeft het me doen nadenken over het geluk wat ik zelf tot nu toe ken. Hoe gezegend ik ben, zelf gezond en daarnaast 2 gezonde mooie kinderen en dito vrouw!

Ik kan het me dan ook niet voorstellen hoe het zou zijn om te horen dat je kind de diagnose kanker krijgt. Hoe je eigenlijk zorgeloos zou moeten genieten van je kinderen en ze wilt zien spelen en opgroeien, maar dat vanaf die dag alles volledig in het teken staat van de ziekte.Het goede doel

Ieder jaar krijgen 500 tot 550 kinderen kanker en worden er jaarlijks 800 voor behandeld in het ziekenhuis. Van deze kinderen zal 25% het niet halen.

KiKa is een Nederlandse stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. KiKa heeft als doel om de genezingskans voor kinderen met kanker tot 95% te vergroten, om dit te realiseren is nog veel en kostbaar onderzoek nodig. 

 

Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich op alle vormen van kanker bij volwassenen. Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker. Vernieuwend onderzoek voor kinderkanker vereist een aanpak die gericht is op specifieke genetische eigenschappen voor kinderkanker. KiKa vraagt voor dit onderzoek extra steun.